Koulutukset ja luennot

”Palveluvalikoimaani” kuuluvat myös erilaiset fysioterapiakoulutukset – tai no, aihe voidaan räätälöidä kenelle vaan. Vastaanottotyön, yliopisto-opintojen ja OmaKuntoutus-projektin lisäksi pidän nimittäin koulutuksia ja lyhyempiä luentoja. Koulutuksia ja luentoja on pidetty niin työyhteisöille yleisesti vaikkapa palautumisesta työn ja harrastusten osalta kuin hyvin rajatuista aiheista muille kuntoutuksen alan ammattilaisille.

Koulutusten ja luentojen pituus voi vaihdella päivän-parin mittaisista kokonaisuuksista aina lyhyisiin 20 minuutin tietoiskuihin. Aiheita, niiden laajuutta ja luennon tai koulutuksen pituutta voidaan räätälöidä ja muokata tilaajan tarpeiden mukaan yhteistyössä. Etenkin lyhyemmät luennot voivat sopia hyvin täsmäiskuiksi myös muualle, kuin kuntoutuksen alan ammattilaisille.

Esimerkkejä luennoista ja koulutuksista:

Jännekipu ja jännevammat

Yksi eniten kouluttamani ja luennoimani aihe on erilaiset jännekivut ja -vammat. Koulutus voidaan räätälöidä kattamaan yleisesti jännekipuja tai jonkin spesifin vamman kuntoutusta ja taustaa. Lisäksi on mahdollista pitää pitkä koulutus, jossa voidaan käydä useampi kehon jännekipu läpi.

Fysioterapiakoulutukset jännekivuista on mahdollista hankkia itselleen vaikka heti verkkokoulutuksena osoitteesta www.OmaKuntoutus.fi.

Voimaharjoittelua kuntoutuksessa

Voimaharjoittelua käytetään niin kuntoutuksessa kuin kuntoilussa. Tässä paketissa käydään läpi voimaharjoittelun perusteita ja mekanismeja, jotta harjoittelua osattaisiin suunnitella paremmin. Termit kuten ylikuormitusperiaate, progressiivisuus ja rasittavuus tulevat tutuiksi.

Palautumisen perusteet

Palautumisesta puhutaan paljon, mutta mitä siitä tiedetään? Voiko palautumista nopeuttaa ja jos voi, niin miten? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia tässä tiivistetyssä luennossa palautumisesta ja sen tärkeydestä.